Mareste fontul
Micsoreaza fontul
Alb si negru
Inverseaza culorile
Agenția Națională a Funcționarilor Publici
Promovăm PERFORMANȚA, punem în valoare OAMENII din serviciul public!

Arhivă colaborări internaţionale

ENA (École nationale d'administration – Şcoala Naţională de Administraţie din Franţa)

Obiectul: Cooperarea interinstituţională în domeniul formării profesionale a funcţionarilor publici, prin implementarea unor activităţi comune ce vizează formarea profesională şi prin realizarea unor schimburi de experienţă managementului funcției publice şi al funcționarilor publici, a început în anul 2014, în baza unui Acord de cooperare. 

http://www.ena.fr   

NISPAcee (Network of Institutes and Schools of Public Administration in Central and Eastern Europe – Reţeaua Institutelor şi Şcolilor de Administraţie Publică din Europa Centrală şi de Est)

NISPAcee a fost creată în anul 1994, ca o instituţie non-profit, o organizaţie neguvernamentală axată pe problemele administraţiei publice cu care se confruntă ţările din Europa Centrală şi de Est. În perioada 2011-2019, ANFP a avut calitatea de membru instituţional al NISPAcee. 

http://www.nispa.sk

 

ERT (European Reciprocal Training – Reţeaua Europeană de Pregătire Reciprocă)

Începând cu iulie 2011, ANFP este membru al reţelei ERT. Această reţea este formată din mai multe instituţii europene de formare acreditate, care organizează programe de formare reciprocă menite să îmbunătăţească politicile europene la nivel. Printre membrii reţelei care oferă programe de schimb putem identifica: Şcoala Naţională de Guvernare (Marea Britanie), Şcoala Naţională de Administraţie (ENA Franţa), Academia Federală de Administraţie Publică (Germania), Institutul de Administraţie Publică (Olanda), Institutul Naţional de Administraţie Publică (INAP Spania), Cancelaria Federală (Austria). În calitate de membru, ANFP are responsabilitatea de a disemina informaţii despre programele de formare oferite de ceilalţi membri ai ERT. 

 

IASIA (International Association Schools and Institutes of Administration – Asociaţia Internaţională a Institutelor şi Şcolilor de Administraţie Publică)

IASIA este o asociaţie non-profit de instituţii şi persoane fizice ale căror activităţi şi interese se concentrează asupra administraţiei publice şi a managementului, care îşi propune să promoveze şi să sprijine cooperarea între organizaţiile participante şi a persoanelor fizice pentru a spori capacitatea lor de a consolida capacităţile administrative ale instituţiilor şi autorităţilor publice, organizaţiilor, agenţiilor şi diverselor întreprinderi.

În perioada 2009-2017, ANFP a avut calitatea de membru instituţional al IASIA. 

http://www.iias-iisa.org/iasia

 

CoE (Council of Europe – Consiliul Europei)

Încă din anul 2003, colaborarea cu CoE a constat în participarea reprezentanţilor ANFP la întâlnirile Comitetului de experţi privind participarea democratică la nivel local şi regional. În acest forum, discuţiile s-au centrat pe participarea cetăţenilor la procesul de luare a deciziilor la nivel local şi regional, consolidarea democraţiei, precum şi pe elaborarea unui manualul de politici etice la nivel local sub egida Consiliului Europei.  

http://www.coe.int

 

SIGMA-OECD
Încă din anul 2000, programul SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management), o iniţiativă conjugată a OECD şi a Uniunii Europene, a oferit ANFP asistenţă în următoarele domenii:

- Elaborarea legislaţiei primare şi secundare referitoare la funcţia publică şi funcţionarii publici;
- Realizarea unei evaluări a activităţii ANFP pentru anul 2004, la solicitarea Comisiei Europene;
- Sprijin acordat în modificarea şi completarea Legii 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici;
- Sprijin acordat în elaborarea proiectului legii sistemului unitar de salarizare a funcţionarilor publici;
- Organizarea de conferinţe internaţionale şi ateliere de lucru, pe teme ca: salarizarea în funcţia publică europeană, integritatea publică, măsurile anticorupţie, calitatea în serviciile publice.

http://www.sigmaweb.org