Mareste fontul
Micsoreaza fontul
Alb si negru
Inverseaza culorile
Agenția Națională a Funcționarilor Publici
Promovăm PERFORMANȚA, punem în valoare OAMENII din serviciul public!

Cadrul de competenţe (generale, funcționale și specifice) – valorificarea corectă a resursei umane din administrație

Competențele generale ne arată ce anume să așteptăm de la fiecare funcționar public, indiferent de instituția în care se află sau de nivelul său ierarhic. Dar cum deosebim un funcționar care se ocupă, spre exemplu, de colectarea taxelor de cel care se ocupă de pregătirea actelor normative? Pentru a stabili cât mai clar așteptările de specializare am inițiat definirea competențelor funcționale (pentru domenii de activitate) și a competențelor specifice (legate de instituție și de fiecare tip de post) care să individualizeze așteptările de performanță.

Cadrul de competențe funcționale a scos la lumină și o nevoie de reclasificare a posturilor, care va fi implementată într-o etapă ulterioară. Cât despre competențele specifice, ele vor fi stabilite la nivelul fiecărei instituții în parte.
Toate cele 3 cadre de competențe: generale, funcționale și specifice acoperă câte o parte a procesului de valorificare corectă a resursei umane din administrație, sunt complementare și împreună fundamentează o administrație publică guvernată de performanță și meritocrație.

 

*** Material elaborat de Banca Mondială în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui sistem de management unitar al resurselor umane din administrația publică”, Proiect co‐finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Cod SMIS 119957 (SIPOCA 136)

Categorie: Anunțuri, marți, 01 septembrie 2020


Legături

Anunturi

Arhiva anunturi