Apel la candidaturi pentru Ciclurile internaționale lungi la ENA și la IRA, promoția 2018

Apel la candidaturi pentru Ciclurile internaționale lungi la ENA și la IRA, promoția 2018

Agenția Națională a Funcționarilor Publici informează că a fost deschisă sesiunea 2018, pentru depunerea candidaturilor la ciclurile de formare organizate de Școala Națională de Administrație (ENA) și de Institutele Regionale de Administrație (IRA), din Franța.
Programele sunt dedicate funcționarilor care doresc să se perfecționeze și să dezvolte schimburi constructive cu omologi din administrația publică din întreaga lume.
 Ciclurile de formare pentru candidații străini sunt: Ciclul Internațional Lung (CIL), de 14 luni, destinat funcționarilor aflați la început de carieră, Ciclul Internațional de Perfecționare (CIP) și Ciclul Internațional al IRA (CiIRA) având o durată de 8 luni, adresându-se tuturor funcționarilor. Cele trei cicluri sunt legate de programe de master profesionale la universități franceze.
Data limită de candidatură este 15 noiembrie 2017. Înscrierea se realizează on-line, dar și prin trimiterea dosarului prin poștă către Ambasada Franței din România. Interviurile de preselecție vor fi organizate de către Ambasada Franței din România înainte de 8 decembrie 2017.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați site-ul ENA (www.ena.fr), dar și site-urile IRA regionale : IRA din Lyon www.ira-lyon.gouv.fr, IRA din Metz www.ira-metz.gouv.fr, IRA din Bastia www.ira-bastia.fr, IRA din Lille www.ira-lille.gouv.fr, IRA din Nantes www.ira-nantes.gouv.fr.

Calendar
▪ Înscrierea online cel târziu pe 15 noiembrie 2017.
▪ Interviuri de pre-selecție organizate de către Ambasadele Franței între 15 noiembrie și 8 decembrie.
▪ Probe de admitere organizate între 11 și 15 decembrie 2017 de către serviciile ambasadei.
▪ Probe de admitere în lunile martie și aprilie 2018.
▪ Jurizări de admitere : sfârșitul lunii aprilie 2018.
▪ Începerea ciclurilor IRA și CIL este programată pentru septembrie 2018.
▪ Începerea CIP este programată pentru decembrie 2018.

Pentru orice informație complementară privind aceste formări, persoana de contact din cadrul Ambasadei Franței în România este Stéphane CESARI, Consilier adjunct de Cooperare și Acțiune culturală, telefon 0374 125 263, stephane.cesari@diplomatie.gouv.fr.

vineri, 10 noiembrie 2017