Mareste fontul
Micsoreaza fontul
Alb si negru
Inverseaza culorile
Agenția Națională a Funcționarilor Publici
Promovăm PERFORMANȚA, punem în valoare OAMENII din serviciul public!

Arhiva BS - SUSPENDARE RAPORT DE SERVICIU 2023

Un funcționar public își poate suspenda raportul de serviciu în cadrul unității/subunității administrativ-teritoriale, în vederea exercitării postului de administrator public în cadrul aceleiași instituții publice ?

Perioada de maximum 2 ani, prevăzută de art. 515 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/209 cu modificările și completările ulterioare, se aplică pe întreaga carieră a funcționarului public, indiferent la câte instituții publice a lucrat sau va lucra sau pentru fiecare raport de serviciu are dreptul la o perioadă de 2 ani de suspendare?

Cu ce dată operează suspendarea în condițiile art. 513 alin. (1) lit. i), cu prima zi de concediu medical sau cu ziua 31 a concediului medical?

Un funcționar public care a avut raportul de serviciu suspendat pentru un interes personal în perioada 02.2019-05.2022, în temeiul Legii nr. 188/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare (actnormativ abrogat prin art. 597alin. (2) lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare), își mai poate suspenda raportul de serviciu pentru in interes personal pentru 1 an în temeiul art. 515 alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare ?

Începând cu ce dată își poate relua activitatea și poate fi repus în drepturi un funcționar public al cărui raport de serviciu a fost suspendat începand cu 04.04.2022 în baza art. 513 alin. (1) lit. l) din  O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare?

Funcționarului public care beneficiază de concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, pe o perioadă mai mare de 90 de zile, i se poate suspenda raportul de serviciu în temeiul art. 513 alin. (1)lit. i) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare ?

Cum se obține documentul din care rezultă trimiterea în judecată a unui funcționar public pentru săvârşirea unei infracţiuni dintre cele prevăzute la art. 465 lit. h) din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completărileulterioare, în vederea aplicării dispozițiilor art. 513 alin. (1) lit. l) din același act normativ  ?

În situația în care, în vederea reluării activității, funcționarul public nu a informat în scris persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică despre încetarea motivului suspendării dispusă în temeiul art. 513 din O.U.G. nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare, la data luării la cunoștință despre acest fapt, ci la o dată ulterioară, raportul de serviciul al acestuia încetează de drept întemeiul art. 517 alin. (1) lit. l) din același act normativ ?

Raportul de serviciu al unui funcționar public suspendat conform art. 515 alin. (1) dinCodul Administrativ, poate fi reluat înainte de împlinirea termenului stabilit pentru suspendare? În caz afirmativ, se va respecta termenul prevăzut la alin.(5) al aceluiași articol?

Poate un funcționar public după suspendarea raportului de serviciu (prin acordul părților) să desfășoare activitate funcție de natură contractuală?

Un funcționar public care are raportul de serviciu suspendat pentru o perioadă de 6 luni, poate desfășura activitate în cadrul altei autorități sau instituții publice?  Care este temeiul legal? 

În procedura camerei preliminare, se suspendă raportul de serviciu al unui funcționar public cu privire la care s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni de corupție?