Mareste fontul
Micsoreaza fontul
Alb si negru
Inverseaza culorile
Agenția Națională a Funcționarilor Publici
Promovăm PERFORMANȚA, punem în valoare OAMENII din serviciul public!

Măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar - OUG nr. 80/2022

În data de 17.06.2022 a intrat în vigoare OUG nr. 80/2022 privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar care stabilește că, în perioada cuprinsă între data de 1 iulie 2022 și data de 31 decembrie 2022 se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante, cu excepția posturilor unice din administrația publică centrală și locală.

Un post unic este:

a) acel post ale cărui atribuții, prin conținutul și natura lor, sau responsabilității stabilite nu se regăsesc într-o altă structură organizatorică;
b) un post dintre cele aflate în structura în care există numai posturi vacante.

Procedurile de organizare a concursurilor sau examenelor demarate anterior datei de 1 iulie 2022 se continuă conform prevederilor în vigoare la acea dată.  Organizarea concursului presupune derularea etapelor cuprinse între înștiințarea Agenției și asigurarea publicității concursului, în condițiile legii.
Modalitățile de comunicare către ANFP a înștiințărilor privind organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice sunt poșta militară sau civilă, adresa de e-mail comunicare@anfp.gov.ro și e-registratură. 

Pot fi publicate pe site-ul Agenției anunțurile privind organizarea concursurilor transmise către ANFP prin una dintre modalitățile anterior menționate până la data de 30 iunie 2022, ora 24.00, cu respectarea termenului de înștiințare (minimum 15 zile lucrătoare înainte de data publicării) și a celorlalte prevederi legale aplicabile. 

Înștiințările trebuie să conțină elementele obligatorii prevăzute la art. 39 alin. (11) din HG nr. 611/2008. Prin adrese de revenire la înștiințarea inițială, după data de 30.06.2022 nu se pot adăuga alte funcții  publice vacante și temporar vacante pentru care se demarează procedura de organizare a  concursului. 

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici vine în sprijinul autorităților și instituțiilor publice, prin dezvoltarea unei aplicații informatice în scopul publicării anunțurilor de concurs pentru ocuparea funcțiilor publice vacante și temporar vacante. În acest sens, pentru a facilita transmiterea și publicarea anunțurilor de concurs,  vă reamintim faptul ca puteti să utilizați, începând cu data de 14.06.2022, aplicația specifică prin accesarea https://www.anfp.gov.ro/ListaNotificariConcurs.aspx. Detaliile suplimentare privind utilizarea aplicatiei sunt disponibile aici: Lansare aplicație publicare anunțuri de concurs - ANFP (gov.ro)

Vă mulțumim pentru colaborare!


Categorie: Anunțuri, miercuri, 22 iunie 2022


Legături

Anunturi

Arhiva anunturi