Mareste fontul
Micsoreaza fontul
Alb si negru
Inverseaza culorile
Agenția Națională a Funcționarilor Publici
Promovăm PERFORMANȚA, punem în valoare OAMENII din serviciul public!

Evaluarea externă a managerilor publici s-a încheiat

În anul 2004, prin OUG nr. 56 a fost creată o nouă funcţie publică specifică cu statut special, denumită manager public, în scopul de a atrage, în instituțiile și autoritățile publice din România, tineri profesionişti și bine pregătiţi.
Astfel, managerul public a devenit noul model de funcționar public, un real agent al schimbării, cu o viziune inovatoare asupra administrației publice.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă nr. 92/2008 privind statutul funcţionarului public denumit manager public, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 135/2009, cu modificările ulterioare, managerii publici sunt evaluaţi profesional anual.
Evaluarea profesională individuală a managerilor publici cuprinde o componentă internă şi o componentă externă.
Componenta internă constă în evaluarea de către superiorul ierarhic, iar componenta externă constă în evaluarea efectuată de către evaluatori externi.

Având în vedere atribuţiile instituţionale în ceea ce priveşte evaluarea profesională individuală a managerilor publici, Agenția Națională a Funcționarilor Publici informează că, în urma evaluării externe a managerilor publici potrivit dispoziţiilor Ordinului Preşedintelui ANFP nr. 258/2022, au fost evaluaţi 239 de manageri publici, de către 5 echipe constituite din câte 2 evaluatori.
În perioada 5 mai - 16 mai 2022, ANFP va comunica rezultatele acestei evaluări.

Nominalizarea evaluatorilor care realizează activităţile de evaluare externă a managerilor publici şi planificarea desfăşurării activităţilor de evaluare externă a managerilor publici, componenta externă, pentru anul 2021 au fost stabilite prin Ordinul Preşedintelui ANFP nr. 258/2022.

Categorie: Anunțuri, joi, 05 mai 2022


Legături

Anunturi

Arhiva anunturi