Mareste fontul
Micsoreaza fontul
Alb si negru
Inverseaza culorile
Agenția Națională a Funcționarilor Publici
Promovăm PERFORMANȚA, punem în valoare OAMENII din serviciul public!

Campanie de recrutare pentru studenţi – Ambasadori ai carierei în instituţiile europene

Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) derulează campania de recrutare a Ambasadorilor Carierei (EU Careers Ambassadors) pentru anul universitar 2023-2024. Campania se adresează studenţilor dornici să cunoască oportunităţile oferite de instituţiile europene în alegerea şi dezvoltarea carierei şi să le promoveze în cadrul universităților înscrise în programul derulat de EPSO.

Şi anul acesta, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) sprijină derularea campaniei de recrutare la nivel naţional şi invită instituţiile de învăţământ superior să se înscrie în program.

Maximum 5 instituţii de învăţământ superior dintre cele înscrise pot fi propuse să participe, la nivelul fiecărui stat membru.

Pe parcursul edițiilor anterioare, 10 instituţii de învăţământ superior s-au înscris la programul derulat de EPSO, respectiv:

1.   Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor
2.   Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Științe Politice, Departamentul Comunicare și Relații Publice
3.   Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Facultatea de Științe Sociale și Administrative
4.   Academia de Studii Economice din București
5.   Universitatea din București, Facultatea de Administrație și Afaceri
6.   Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Studii Europene
7.   Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad
8.   Şcoala Naţională de Studii Politice și Administrative (SNSPA)
9.   Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava
10. Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Management-Marketing.

Lista instituţiilor înscrise a fost întocmită pe baza promptitudinii răspunsurilor și va fi actualizată în baza aceluiaşi principiu. Dintre acestea, primele 7 universități au fost deja propuse de ANFP şi au nominalizat ambasadori ai carierei, pe principiul rotativei între acestea (EPSO a suportat cheltuielile pentru un singur ambasador).

Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta EPSO va suporta cheltuielile de cazare pentru toți cei 5 studenți nominalizați, precum și cheltuielile de transport pentru 3 dintre aceștia. Cheltuielile de transport pentru ceilalți 2 ambasadori vor fi suportate de către universitățile care îi nominalizează, în funcție de ordinea de înscriere.

Luând în considerare aceste schimbări și continuarea rotativei între universități, ANFP va acorda prioritate la înscriere ultimelor 3 universități din listă, cele care nu au fost propuse (locurile 8-10) și va selecta următoarele 2 în ordinea înscrierii. În situația în care  cele 3 instituții care au prioritate nu se vor înscrie, criteriul selecției va fi ordinea înscrierii.

Cele 5 instituţii de învăţământ superior care vor participa la program au posibilitatea să nominalizeze câte 1 student pentru a participa la sesiunea de instruire a Ambasadorilor Carierei, organizată de EPSO în perioada 7-8 octombrie, la Luxemburg.

Pentru mai multe informații, accesați link-urile de mai jos:
https://epso.europa.eu/job-opportunities/eu-careers-student-ambassadors_en 
https://www.youtube.com/watch?v=P27Ouvr_OnY

În vederea selectării instituţiilor de învăţământ superior care vor participa la programul EPSO, vă rugăm să ne comunicați intenția la adresa de e-mail adriana.circiumaru@anfp.gov.ro, până la data de 30 ianuarie 2023.

Categorie: Anunțuri, joi, 19 ianuarie 2023


Legături

Anunturi

Arhiva anunturi