Mareste fontul
Micsoreaza fontul
Alb si negru
Inverseaza culorile
Agenția Națională a Funcționarilor Publici
Promovăm PERFORMANȚA, punem în valoare OAMENII din serviciul public!

INFORMARE privind aplicabilitatea dispozițiilor art.19 lit. b2) şi b3) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, la data încetarii stării de alertă.

În atenția autorităților și instituțiilor publice,

Având în vedere încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, Agenţia Națională a Funcționarilor Publici vă informează că, începând cu data de 09.03.2022, persoanele care ocupă funcții publice de conducere ale structurilor funcționale cu activitate în domeniul financiar – contabil din administraţia publică centrală, în condițiile art. unic din Ordonanţa de urgenţă nr.188/2020, cu modificările ulterioare, au obligația să dobândească, în termen de 6 luni, certificatul de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul Sistemului European de Conturi potrivit prevederilor art. 19 lit. b2) şi b3) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.  
Facem precizarea că, pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere vacante ale structurilor funcționale cu activitate în domeniul financiar – contabil din administraţia publică centrală, se pot organiza concursuri pentru ocuparea definitivă a acestora, cu respectarea prevederilor art. 19 lit. b2) şi b3) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.
   În situația în care se dispune exercitarea cu caracter temporar, prin detașare, a unei funcții publice de conducere a structurii funcționale cu activitate în domeniul financiar – contabil din administrația publică centrală, vor fi aplicate prevederile art. 505 alin. (5) și art. 509 din Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, respectiv îndeplinirea condițiilor de studii, vechime în specialitatea studiilor, precum și condiţiile specifice necesare ocupării funcţiei publice, inclusiv certificatul de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul Sistemului European de Conturi.

Categorie: Anunțuri, luni, 21 martie 2022


Legături

Anunturi

Arhiva anunturi