Comisia Europeană recrutează specialiști în domeniul vamal și fiscal

ANFP informează că, la nivelul Comisiei Europene, se recrutează specialiști în domeniul vamal și fiscal (AD7).


Atribuțiile pentru domeniul vamal includ: redactarea și analizarea legislației vamale, reprezentarea și negocierea în numele instituției, la nivelul UE și la nivel internațional.

În domeniul fiscal, atribuțiile includ: analizarea aspectelor legate de impozitarea directă și/sau indirectă, efectuarea de evaluări juridice în temeiul normelor și al procedurilor aplicabile în materie de impozite sau de ajutoare de stat, analizarea impactului acestora și prezentarea de proiecte juridice sau pregătirea de analize economice ale acestor aspecte, dezvoltarea unor activități de comunicare în domeniul dumneavoastră de activitate și negocierea la nivel internațional în ceea ce privește analiza economică, evaluarea impozitelor, precum și impozitarea directă și indirectă.


Condițiile necesare înscrierii la concurs sunt următoarele:


- cetățean al Uniunii Europene
- studii universitare de cel puțin patru ani absolvite cu diplomă, urmate de o experiență profesională de cel puțin șase ani care are legătură cu natura atribuțiilor sau studii universitare de cel puțin trei ani absolvite cu diplomă, urmate de o experiență profesională de cel puțin șapte ani care are legătură cu natura atribuțiilor.
- pentru ambele profiluri, trebuie să cunoașteți temeinic una dintre cele 24 de limbi ale UE cât și limba engleză sau franceză la nivel satisfăcător.


Candidaturile pot fi depuse în perioada 11 octombrie – 13 noiembrie 2018 (până la ora 12.00, ora Bruxelles-ului), cu mențiunea că o persoană se poate înscrie la un singur profil.


Pentru mai multe informații privind criteriile și procedurile de selecție, precum și modalitatea de depunere a candidaturii, vă invităm să vizitați site-ul customs-taxation.eu-careers.eu.

Referință: EPSO/AD/363/18

ANUNT

miercuri, 24 octombrie 2018