Burse de studiu în Japonia

 Va reamintim ca dosarele pentru bursele oferite prin intermediul Young Leaders’ Program (YLP), pot fi depuse la sediul ANFP până la data de 12 octombrie 2015.

Bursele sunt oferite prin intermediul Young Leaders’ Program (YLP), derulat de către Institutul Național de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo.
Finanțat de Guvernul Japoniei și promovat în România de Ambasada Japoniei și Agenția Națională a Funcționarilor Publici, programul se adresează tinerilor funcționari, dar și oficialilor guvernamentali cu experiență în administrația publică. Scopul acestuia este acela de a pregăti viitori lideri la nivel național în sistemul administrației publice.
Anul de studiu 2016 – 2017 revine cu oferta celor 2 tipuri de burse: Administraţia la nivel naţional (central) - School of Government şi Administraţia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance, funcţionarii publici din administraţia centrală putând aplica pentru ambele tipuri de burse.
Programul se va desfășura în perioada octombrie 2016 – septembrie 2017. Cursurile de formare vor fi predate în limba engleză, programul finalizându-se cu diplomă de Master în Administrație Publică/ Politici Publice.
Condiţiile pe care candidaţii trebuie să le indeplinească pentru a putea aplica la acest program sunt următoarele:
 - vârsta de până în 40 de ani la data de 1 octombrie 2016
 - experinţă de minimum 3 ani în administraţia publică (preferabil 5 ani)
 - studii superioare absolvite cu diplomă de licență și performanțe academice deosebite
 - certificat care să ateste cunoașterea limbii engleze: TOEFL sau IELTS.
Înscrierea la program se face pe baza unui dosar, documentele și formularele necesare înscrierii putând fi ridicate de la sediul ANFP sau descărcate de pe site-ul ANFP www.anfp.gov.ro.
Dosarele pot fi depuse la sediul ANFP până la data de 12 octombrie 2015
Pentru informații suplimentare, persoana de contact este dna. Anneroze Badoiu, tel. 0374.112.723, e-mail. anneroze.badoiu@anfp.gov.ro. Detalii privind programul YLP sunt disponibile accesând și website-ul: www.grips.ac.jp.
Documente ataşate:
Application Form - School of Government
Application Form - School of Local Governance
Medical certificate
Essay
Outline - Healthcare Administration
Outline - School of Local Governance
Recommandation Form

joi, 08 octombrie 2015